Ljeto u vrtiću

 U ljetnim mjesecima, rad u vrtiću organizira se prvenstveno za djecu čiji roditelji nisu u mogućnosti koristiti godišnji odmor. Na temelju vaših izraženih potreba, izrađuje se ljetna organizacija rada.
Odgojne skupine formiraju se prema dobi i broju prijavljene djece. Uvijek vodimo brigu o sastavu skupina, tražimo sličnosti među djecom prema navikama u dnevnim rutinama, po potrebama za dnevnim odmorom, prijašnjim zajedničkim iskustvima, međusobnom poznavanju i poznavanju odgajatelja koji će s njima raditi.
Odgojne skupine mijenjaju se po potrebi, ovisno o sastavu djece koja trenutno borave u vrtiću. Nije uvijek moguće pomiriti sve navedene elemente na zadovoljstvo djece i roditelja, no trudimo se postupati u najboljem interesu naše djece.
U želji da djeci olakšamo posljedice takve organizacije (spojene, mješovite skupine, zamor od cijele godine) nastojimo dan popuniti veselim aktivnostima i projektima s ciljem poticanja grupne kohezije, socijalnih vještina i samoizražavanja djeteta.
Na tjednim radnim dogovorima i planiranjima vodimo se interesima djece, prirodnim i društvenim zbivanjima, vremenskim prilikama i spontanim poticajima djece. Pogledajte neke od fotografija iz života u vrtiću po ljeti.