Za roditelje

Preporuke i savjeti za roditelje - COVID 19 i potres

Poštovani roditelji,

s obzirom na izvanredne okolnosti u kojima se trenutno nalazimo vezane uz virus COVID-19 te dodatna traumatska iskustva potresa u Zagrebu, moguće je da se osjećate preplavljano informacijama iz raznih izvora te mislima i osjećajima koje možda doživljavate.

Svatko od nas na drugačiji način doživljava nove i nepoznate situacije, no u ovakvim neizvjesnim i neočekivanim situacijama mnogi ljudi osjećaju se uplašeno, zabrinuto, ljuto, tužno ili frustrirano. Također, neka djeca teže podnose neizvjesnost što kod njih može potaknuti da se osjećaju zabrinuto i nesigurno.

Kako bismo Vama i Vašoj obitelji pružili pomoć i podršku u snalažanju u trenutnim okolnostima, u nastavku smo pripremili materijale i poveznice na kojima možete pronaći smjernice za sebe i svoje dijete.


KORONAVIRUS:
  1. Najnoviji odgovori, savjeti i smjernice o koronavirusu (COVID-19)
  2. Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece
  3. Slikovnica - "Nešto se jako čudno dogodilo u mojem gradu"
  4. Slikovnica - "Kako objasniti koronavirus mlađoj djeci"
  5. Slikovnica - "Zapeli zajedno"
  6. Telefonska psihološka pomoć

POTRES:
  1. Plakat - "Potres i ovo će proći"
  2. Kako biti podrška djetetu u nošenju sa strahom od potresa
  3. Slikovnica - "Što da radim kad se bojim"
  4. Mindfulness - Kratke vježbe za djecu

Također, ovdje možete pronaći publikaciju "Djeca i obitelji prije, tijekom i nakon potresa" koju su pripremili stručnjaci iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba. Izrađena je s ciljem pružanja podrške obiteljima "na putu cijeljenja, oporavka i ponovne uspostave sigurnosti". Radi se o interaktivnoj publikaciji koja uz savjete o tome kako razgovarati s djecom i kako se ponašati u slučaju potresa, predlaže i aktivnosti s djecom.


Ispiši stranicu